"Ik zou heel graag deelnemen aan het debat." - interview met Marc Van Driessche, 2de kandidaat

Op 2 september 2012

Dit jaar beginnen de scholen opnieuw te bruisen op 3 september. Duizenden scholieren en leerkrachten beginnen vol goede moed aan het nieuwe schooljaar. Zo ook Marc Van Driessche, leraar in Aalst en de nummer twee op onze N-VA lijst. We gingen even bij Marc langs voor een klein gesprek.

Kijk je uit naar de start van het schooljaar?

Jazeker, het terug zien van leerlingen na enige tijd niet gezien te hebben, is altijd een nieuwe start nemen. Sommigen zijn gegroeid, anderen hebben de baard in de keel, of je staat voor een klas nieuwe gezichten. Het zal toch wennen zijn. Maar een goede start maak je samen. En ik hoop dat de leerlingen er ook zo over denken.

Waarom koos je voor dat beroep?

Van mijn 9 jaar tot mijn 22 ben ik in de jeugdbeweging geweest. Ik heb altijd graag met jonge gasten omgegaan. Ik dacht: "ik wil iets doen met jongeren".De link is niet ver te zoeken.Het is nu wel op een minder speelse manier, maar toch...de creativiteit die je leert bij de jeugdbeweging komt goed van pas. Lid worden van een sportclub of jeugdbeweging raad ik trouwens iedereen aan. Je wordt er niet rijk van, maar je krijgt een rijk sociaal leven in de plaats.

Vraagt het veel engagement?

Elk beroep vraagt engagement. Collega's uit het onderwijs zullen wel weten dat het veel meer is dan de prestaties tijdens de schooluren. Ieder beroep heeft zijn voor- en nadelen.

Waarin ben je in je vrije tijd geëngageerd?

Ik ben na de jeugdbeweging  altijd  actief geweest  in het verenigingsleven als bestuurslid bijvoorbeeld als medestichter van De Boerenkrijgstappers of als padvinder op zoek naar trage wegen. Maar je huwt en er komen kinderen. En in ons gezin heeft iedereen recht op zijn/haar  hobby's. En je engagement naar het verenigsleven toe kent een dipje. Maar toch zit ik niet stil. Ik trap soms op een bal en speel badminton met vrienden. Ik wandel en fiets graag en soms maak ik te paard een wandeling. Ik val er dan soms af, maar dat is de andere kant van de medaille. (glimlacht)

Wat kan jij betekenen voor Berlare?

Ik volg al enige jaren geboeid de gemeenteraden. Als publiek mag je enkel kijken en luisteren. Ik zou heel graag deelnemen aan het debat. Daarom vraag ik aan de kiezer van Berlare een stem op 14 oktober om mijn stem te laten horen bij het uitstippelen van het beleid. Landbouw en plattelandsbeleid, milieu en energie, verkeersveiligheid en mobiliteit, jeugd en het verenigingsleven, toerisme in de drie deelgemeenten, begeleiding van laaggeschoolden en langdurig werkzoekenden zijn thema's die me zeer nauw aan het hart liggen.  Ik kan niks beloven, maar ik zal mijn uiterste best doen om Berlare verder positief te laten evolueren.

Onze steun heb je alvast! Bedankt Marc!

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is