Aankoop van het kasteel te Berlare een goede zaak maar ...

Op 8 juni 2008

De N-VA Groot-Berlare vindt de aankoop van het kasteel te Berlare door het gemeentebestuur een goede zaak. Voor Berlare en zijn bevolking is het ontsluiten van dit kasteel naar een openbaar toegankelijk gemeentelijk domein een pluspunt.

De bestemming van de gebouwen en het park moet goed worden bestudeerd en de bevolking dient betrokken te worden via de diverse adviesraden. Vandaar dat de N-VA – in tegenstelling tot het gemeentebestuur – pleit voor de onmiddellijke aanwerving van een toerismecoördinator zodat een onafhankelijk en professioneel advies van bij de start van de verschillende projecten kan worden meegenomen.

De N-VA wijst er verder nog op dat naast de aankoop en het onderhoud van het kasteel, de gemeente ook grote en vooral dure plannen heeft voor de donksite, uitbreiding van het gemeentehuis op de gronden van de vroegere “ami” en de voor voetbalclub sk berlare noodzakelijke aanpassingswerken . Stuk voor stuk belangrijke en noodzakelijke projecten maar die ook een enorme belasting zullen leggen op het gemeentebudget, ook al zal er beroep kunnen gedaan worden op subsidies. De N-VA Groot-Berlare zal dan ook waken of de verkiezingsbelofte van de open vld in verband met belastingen zal kunnen behouden blijven.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is