DE KOGEL IS DOOR DE KERK: N-VA BERLARE TREKT ALLEEN NAAR DE KIEZER!

Op 16 oktober 2011

Op 15 oktober vond voor de 5de keer de streekbierenavond van de Berlaarse afdeling plaats. CC De Venne was goed gevuld met leden en sympathisanten. Sprekers van de avond waren N-VA kamerleden Karel Uyttersprot (Lebbeke), Miranda Van Eetvelde (Zele) en als hoofdgast de politiek secretaris van de Vlaamse Volksbeweging Peter De Roover.

NIET IN MIJN NAAM

Alle drie zetten ze uiteen waarom het nieuwe akkoord o.l.v. Elio Di Rupo geen goed akkoord is. Karel Uyttersprot kloeg het buitenspel zetten van de N-VA aan.  De Zeelse Miranda Van Eetvelde zette de nefaste gevolgen van het akkoord voor het werkgelegenheidsbeleid in de verf. Peter De Roover ten slotte maakte promotie voor de kersverse VVB campagne “Niet in mijn naam”. Hij stelde dat alles wat er uit de Di Rupo-akkoorden voortvloeide niet hetgene is waarvoor 30 % en meer Vlamingen stemden op 10 juni 2010.

WE KUNNEN HET ALLEEN AAN

“We hebben de leden uitvoerig bevraagd en meer dan 90 % van de leden wenste een eigen lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.”, zo opende afdelingsvoorzitter Marnic De Wilde zijn toespraak. Het applaus van de zaal bevestigde zijn uitspraak. “We schrijven volop aan ons programma. We gaan ons aan de kiezer presenteren als een volwaardig alternatief.” De voorzitter sprak met vertrouwen: “ Voor diegenen die twijfelen: we kunnen dit zeker aan. De lijstvorming verloopt vlot. Wij zijn er klaar voor!”

Deze woorden bleken de ideale aanzet tot het zingen van de Vlaamse Leeuw. De avond besloot met een gezellig bingofestijn. Rondom tweeën verlieten de laatste gasten CC De Venne…

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is