De pers over het succes van de Berlaarse N-VA

Op 18 oktober 2012

Bij N-VA Berlare is men heel tevreden met de drie behaalde zetels. “Wij hadden gehoopt op 2, en in het beste geval 3 of 4”, zegt lijsttrekster Marie-Christine Vleminckx. (…) Later werd daar nog aan toegevoegd dat men een positieve constructieve oppositie wil voeren. "Dus toegeven wanneer we iets goed vinden, maar ook onze prioriteiten benadrukken.", zegt voorzitter Marnic De Wilde. De nieuwe mandatarissen zullen alvast worden voorbereid. De volgende jaren wil men ook intern aan de structuur werken, de huidige kandidaten blijven betrekken, maar ook nieuwe mensen zoeken, onder meer via de pas opgerichte Jong N-VA. Zo willen ze tegen de volgende verkiezingen bewijzen dat de plaatselijke afdeling niet afhangt van 'Bart De Wever'.

 (bron: NKB Informatief)

N-VA wint bij haar eerste deelname als zelfstandige partij drie zetels. ‘Deels profiteren we mee van de nationale tendens. Plaatselijk hebben we de jongste jaren ons best gedaan, onze standpunten bekendgemaakt en dat heeft duidelijk gewerkt. We steken SP.A voorbij’, aldus Harry De Paepe (N-VA).

(bron: Het Nieuwsblad)

N-VA zorgt zoals in de rest van Vlaanderen voor een verrassing. De partij die geen verkozenen had in 2006 haalt nu drie zitjes in de gemeenteraad.

(bron: GVA)

Ook N-VA is een winnaar: ze komen uit het niets naar drie zitjes. “We zijn de enigen die zestien procent stegen.”, zegt Harry De Paepe. “We beschouwen dit als de eerste steen om binnen zes jaar een huis te bouwen.”

(bron: Het Laatste Nieuws)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is