NKB-Informatief: "Toch veel volk op 'Vlaamse' feesten"

Op 9 juli 2012

De organisatoren van 'Berlare zingt' en 'Picknick in het park' hadden gisteren en vandaag het weer niet mee. Maar dat betekent niet dat er geen volk was. Er zijn dus toch heel wat inwoners van deze gemeente die voor dergelijke initiatieven het huis willen verlaten, zelfs als de kans op regen groot is.

 

De N-VA verspreidde vanavond wel een persbericht. Men is tevreden met de opkomst maar men vraagt zich af of er nog wel genoeg aandacht is voor het 'waarom' van deze Vlaamse feestdag, de aanleiding toch waarvoor deze initiatieven werden genomen. Deze partij stelt voor om de toespraken achterwege te laten tijdens deze initiatieven (die men met een cultuurmarkt met de plaatselijke verenigingen wil uitbreiden) - waar toch bijna niemand er echt naar luistert - en beter een academische zitting te organiseren op de vooravond van 11 juli zelf. "Zo wint iedereen: wie ze niet wil horen, hoeft dat niet; en wie het wel wil, kan dat in betere omstandigheden", is de redenering.

 

Vanmorgen al - en zonder van dit persbericht af te weten! - werd op onze faceboekgroep "Inwoners Donkgemeenten overleggen met elkaar" een discussie geopend over het nut van officiële feestdagen zoals de Vlaamse, Belgische of Europese.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is