Marc Van Driessche

SCHEPEN VAN ICT EN DIGITALISERING, MILIEU, PLATTELANDSBELEID EN DIERENWELZIJN, KINDEROPVANG, ONDERWIJS, GELIJKE KANSEN EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

Ik ben Marc Van Driessche, gehuwd, twee kinderen en al 50 jaar woonachtig te Overmere.

Tijdens mijn jeugd heb ik veel tijd doorgebracht op de Chiro. Eerst als lid en daarna 6 jaar als leider. Ook helpen op de boerderij van mijn ouders was toen dagelijkse kost.

Geboeid door techniek en meer bepaald door auto’s ben ik autotechnieken gaan studeren.

Omgaan met  jongeren deed ik zo graag dat ik de lerarenopleiding heb gevolgd en nu al  21 jaar les geef in een technische school te Aalst.

Ook mobiliteit boeit me. Sinds kort werk ik deeltijds als rijschoolinstructeur waarvoor ik  een opleiding volgde.

In mijn vrije tijd leef ik me uit als bestuurslid van verschillende verenigingen. Wandelen, fietsen, voetballen, badmintonnen en paardrijden zijn mijn favoriete ontspanningsactiviteiten.

Waarom politiek?

Ik ben sinds mijn jeugd in politiek geïnteresseerd maar durfde nooit de stap te zetten.

Tot een vriend me overtuigde en sinds 2007 ben ik lid van N-VA. Na ledenverantwoordelijke, secretaris van de afdeling Berlare en lid van het Arrondissementeel Bestuur hebben de kiezers me een mandaat gegeven als gemeenteraadslid. Ik doe dit met volle overgave en probeer zo mee te werken en mee te denken aan een mooie toekomst voor onze gemeente. Ik zetel in de politieraad en milieuraad. Buiten jeugd, mobiliteit en milieu gaat mijn interesse uit naar  openbare werken, landbouw en dierenwelzijn.