De pols van het volk

Op 10 december 2008

De centrale ligging van Overmeredorp zorgt voor heel wat transitverkeer, waarvan de inwoners van Overmere de lasten mogen dragen. Ook door Uitbergen en Berlare raast veel doorgaand verkeer! Het volgen van de slalom rijzones in de Kruisstraat en Burg.

De Lausnaystraat in Overmere zijn voor de fietsers gevaarlijk bij gebrek aan fietspaden of rijzones voor fietsers. Het sluipverkeer in de Scheldestraat in Uitbergen en het razende verkeer in de Emiel Hertecantlaan in Berlare maken het aangenaam wonen in onze landelijke gemeente steeds minder aantrekkelijk. De leefbaarheid en verkeersveiligheid gaat achteruit! We evolueren naar een heus verkeersinfarct! Voor het plaatselijk verkeer, fietser of voetganger is het telkens een helse beleving! Dat uit een recente enquête blijkt dat de helft van de Berlaarse kinderen met de auto aan de schoolpoort wordt afgezet is deels het bewijs dat men zich alleen nog maar veilig voelt in de auto.
“Er gebeuren toch niet zo veel ongelukken” of “ het is alleen druk tijdens de spitsuren” : wordt dan geopperd!

Dat de werken in Wichelen en Schoonaarde, in onze gemeente, voor overlast zorgen is waar!Dat de doortrekking van de N41, de gewestweg Sint-Niklaas naar Aalst, een verademing zou zijn voor onze gemeente is ook waar!Toch mogen we ons daar niet op blindstaren! Het verkeer zal daarom niet drastisch afnemen!
Het vorig gemeentebestuur en het huidige gemeentebestuur hebben al ( kleine) maatregelen genomen!
De N-VA vindt dit niet voldoende!

Aan het Gemeentebestuur en Provinciebestuur is dit een dringende oproep om dit acuut probeem op de agenda te zetten! Er moet een degelijk toekomst gericht actieplan opgemaakt worden! En dit over de gemeentegrenzen heen!

- Onze dorpkernen moeten zoveel mogelijk ontlast worden!

- Zorg voor een betere en veiligere doorstroming van het verkeer!

- Geef de fietser en voetganger plaats en ruimte!H et moet veiliger en terug leefbaarder worden in onze gemeente!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is