Financiën & Begroting

Koken kost geld: De N-VA visie op de gemeentelijke begroting

De meerderheid heeft de voorbije zes jaren veel, te veel, geld uitgegeven aan allerlei projecten. Wij stonden en staan achter sommige van deze uitgaven (het kasteel, de brandweerkazerne). Maar het bestuur investeert ook in minder verstandige zaken en budgetteert die ook ondermaats. Wij vrezen dat het gemeentebudget de verkeerde kant uitgaat. N-VA werd destijds weggelachen, maar met het uitstel van de bouw van het nieuwe gemeentehuis en de serviceflats kregen we het gelijk aan onze kant. Het investeringsniveau van dit beleid is onhoudbaar. N-VA Groot-Berlare zal in de komende legislatuur erop toezien dat de burgers niet het slachtoffer worden van overdreven uitgaven. Extra (of verhogen van) belastingen zijn voor onze afdeling uit den boze. De Vlaming betaalt op dit moment al meer dan genoeg!

We zijn zeker niet blind voor de budgettaire moeilijke jaren waar onze gemeente voor staat. Ruimte voor grote dure projecten zal er de komende jaren niet zijn, maar met inzet en creativiteit kunnen ook mooie dingen gerealiseerd worden. Vele verenigingen hebben dat in de loop van de afgelopen jaren al bewezen. Zij blijven het kloppende hart van Berlare.

Wij durven creatief zijn. Publieke sponsoring van culturele projecten kunnen het gemeentebudget verlichten. Net als huurders van OCMW-woningen verplichten de goedkoopste energieleverancier te nemen.

N-VA denkt, durft en doet! Wij nodigen u uit om mee deel uit te maken van de kracht van verandering!

Nieuws over dit onderwerp