Europees commissaris mag in de toekomst in de gemeenteraad zetelen !

Op 16 januari 2009

De N-VA Groot-Berlare heeft net als alle burgers van dit land vernomen dat er in het Vlaamse parlement een amendement is ingediend om het mogelijk te maken dat een Europese commissaris ook in de gemeenteraad zijn zegje zou kunnen blijven doen.

De bedoeling is vooral om in 2012 bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen weer kandidaat te kunnen zijn om zo na een europees mandaat in 2014 opnieuw burgemeester te kunnen worden. Los van het feit of dit amendement nu speciaal gemaakt is voor Karel De Gucht of niet denken wij dat er dringender zaken te regelen zijn !

We zitten met een enorme economische crisis, criminelen wandelen al lachend de gevangenis uit wegens een fout in de wet en de splitsing van B-H-V is nog altijd geen feit. Toch vinden de partijen uit de meerderheid uit de Vlaamse regering het belangrijker om dit snel te regelen. De N-VA Groot-Berlare had gehoopt dat de meerderheidspartijen zich eerder bezig zouden gehouden hebben met een snelle reparatie van de wet op bijzondere onderzoeksdaden (om criminelen in onze gevangenissen te houden) en dat men de 5 minuten politieke moed om B-H-V te splitsen nu eindelijk in de praktijk zouden brengen. Helaas het regelen van de toekomst van bepaalde politici staat blijkbaar boven het algemeen belang. Alle Belgen zijn gelijk voor en volgens de wet maar bepaalde belgen kunnen blijkbaar de wetten in hun voordeel maken .....

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is