Verkeersproblematiek Overmere

Op 12 maart 2015

N-VA deelt de bezorgdheid over het snel verkeer dat door het dorp van Overmere raast. Daarbij steunt de partij de actie van het dorpscomité tegen snelheidsduivels. Maar volgens N-VA vormt het toenemend transit verkeer ook een probleem.

Precies een jaar geleden heeft de gemeente een telling uitgevoerd aan het kruispunt aan de kerk. Tijdens de spitsuren maken meer dan 3000 voertuigen de beweging richting Zele, Uitbergen, Lokeren of Gent. Het toenemende transitverkeer maakt dat de leefbaarheid en de veiligheid van de lokale bevolking wordt bedreigd. Wil men een veiliger centrum? Wil men het doorgaand verkeer uit het centrum? Dan zullen structurele maatregelen nodig zijn.

Maar de verantwoordelijkheid door schuiven naar een ander heeft geen zin! Dit is een probleem dat zich al vele jaren stelt en waar niemand een pasklaar antwoord kan op geven! (In ons huis-aan-huisblad van september 2009 kaartte N-VA dit al aan.)

Uiteraard zullen we het dossier aankaarten bij de Minister van Mobiliteit en Openbare werken Ben Weyts en zorgen er in de eerste plaats zelf voor een veiliger centrum door het verkeersreglement te respecteren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is