Jaarmarkt Berlare september 2016

Op 28 september 2016
Jaarmarkt 2016

Dinsdag 27 september 5u40

Op dit voor velen nog nachtelijke uur waren enkele bestuursleden al druk in de weer. Na een kort overleg met de marktleider en mensen van Citymarketing wisten we exact onze standplaats. Enkele minuten later rolden de eerste frigo’s van de vrachtwagen, konden wij onze n-va tent installeren, werd de drank gelost en in de frigo’s geplaatst, de spoelbakken werden op hun plaats geduwd en de glazen kregen een eerste wasbeurt en werden netjes klaar gezet. Op een dik uur tijd , zo rond 6u55, hadden we onze n-va dranken stand volledig opgetuigd, klaar om onze leden, sympathisanten en jaarmarktbezoekers te ontvangen. En die kwamen talrijk opdagen!

Onder een stralende zon werden de eerste biertjes en cava’s geserveerd. Het frisse gerstenat en druivenvocht bleek onze bezoekers erg goed te bevallen J. Vermits aan de overzijde van onze tent een kindermolen stond, kregen we veel ouders/grootouders die dankbaar iets kwamen drinken terwijl hun kroost rondjes draaide. Het werd bijgevolg een bijzonder drukke voormiddag tot ongeveer 13u30. We waren er niet rouwig om dat we een “kalm moment” hadden tot 15 uur, zodat we even konden uitblazen ( sommige van onze vrienden merkten schertsend op :”ja, niet gewoon van werken zeker?” ). Maar het werd een top namiddag en avond. Rond 18 uur werden we echter een beetje ongerust… ons pils bier was al op… dan maar wat meer ons tripel bier bejubeld, en ook dat viel zeer goed in de smaak!

In de loop van de ochtend en namiddag hebben we gele brillen uitgedeeld. Wat een prachtig zicht was dat: we zagen regelmatig groepjes mensen voorbij wandelen met onze gele zonnebrillen op. Velen onder hen kwamen een tweede en zelfs derde of vierde keer terug om hun dorst bij ons te lessen. De kinderen maakten we blij met n-va ballonnen J.

Het was al een tijdje donker toen we nog steeds veel volk aan onze stand hadden zitten/staan, vooral wat oudere trouwe leden konden er niet genoeg van krijgen. Vermoedelijk hadden sommigen net een woestijntocht achter de rug want hun dorst was wel enorm groot. Nadat het pils bier geen soelaas meer kon brengen, stortten zij zich op ons tripel bier. Toen ook die voorraad op was, stelden zij hun lever danig op de proef door nog wat cava te drinken… Uiteindelijk konden we toch rond 23 uur alles opruimen na een meer dan geslaagde en gezellige jaarmarktdag. Iets na middernacht lag de bestuursploeg naar het schijnt rap in slaap, moe van een harde maar deugd doende werkdag.

Woensdag 28 september ochtend

Het is een zwarte dag voor de muizen in Berlare… omwille van de vele katers die gisteren avond onze dranken stand verlieten… J

Tot slot willen wij Apotheek SPRIET expliciet bedanken. Zij stelden ons elektriciteit ter beschikking zodat we onze dranken goed fris konden houden. Nogmaals van harte bedankt!

Urbain Van Boven

Voorzitter n-va Berlare-Overmere-Uitbergen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is