Open VLD wil geen "propere verkiezingen" in Berlare

Op 16 november 2017, over deze onderwerpen: Wonen en natuur

Steeds meer gemeenten denken eraan om in de aanloop naar de verkiezingen geen verkiezingsborden op privé terrein meer toe te laten. In verschillende gemeenten bestaat er vandaag zelfs al een verbod, blijkbaar tot ieders tevredenheid.

Niet alleen is het plaatsen van die borden tijdrovend en duur maar als het eens hard geregend of gewaaid heeft is het soms niet om aan te zien hoe sommige borden eruit zien en liggen verschillende affiches er als zwerfvuil bij op onze wegen. Bovendien zijn er vandaag de dag ook veel andere manieren om de kiezer te bereiken en te informeren.

Eén van de belangrijkste voorwaarden om tot zo een verbod te komen zou zijn dat alle partijen het eens geraken. Daar Berlare zich steeds wil manifesteren als een groene, ecologische gemeente dachten we dat het een goed idee was om dit voorstel aan te brengen op de gemeenteraad. Vanuit de N-VA fractie heeft Brecht Arbyn dit dan ook voorgelegd aan de andere partijen...

Burgemeester Katja Gabriëls was categoriek: Open VLD zou nooit een verbod opleggen om privé verkiezingsborden te plaatsen, daar was/is iedereen vrij in. De smurrie of vuiligheid moesten we er maar bijnemen en desnoods via een pv op sluikstorten laten beboeten... Als randbemerking willen we hier aan toevoegen dat in Oudenaarde, met een Open VLD Burgemeester aan het bewind, deze regeling wel is goedgekeurd... De ene liberaal is blijkbaar de andere niet!

CD&V vond ons voorstel zeker bespreekbaar, SPA had blijkbaar geen mening.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is